Planten
Je leest nu

Geef uw kantoor een boost met de kracht van planten 

0
Planten

Geef uw kantoor een boost met de kracht van planten 

Planten in uw kantoor zetten kan een geweldige manier zijn om de sfeer op te fleuren en uw werkomgeving uitnodigender en productiever te maken. Niet alleen voegen planten kleur en leven toe aan elke ruimte, maar studies hebben ook aangetoond dat planten de luchtkwaliteit kunnen verbeteren, stressniveaus kunnen verlagen en zelfs de creativiteit kunnen verhogen. Maar hoe kiest u het juiste type plant voor uw kantoor? Lees verder voor meer informatie over hoe u uw kantoor het beste kunt inrichten met kantoorplanten

Kies planten die weinig onderhoud vergen 

De eerste stap bij het kiezen van planten voor uw kantoor is nagaan welke soorten onderhoudsarm zijn. U wilt niet om de paar weken zorgen hoeven maken over het constant water geven of verpotten van een plant, dus zoek naar planten die een minimale inspanning vereisen. Succulenten zijn momenteel erg populair omdat ze heel gemakkelijk te verzorgen zijn – geef ze één keer per week water en geniet van hun schoonheid! Andere goede opties zijn vrede lelies, Chinese evergreens, slangen planten, Engelse klimop en spin planten. Al deze planten vereisen minimaal onderhoud en gedijen in vrijwel elke omgeving.

Kies gemakkelijk te vinden planten

Het volgende dat u moet overwegen is hoe gemakkelijk het is om de planten te vinden die u voor uw kantoor wilt. Sommige soorten zijn misschien niet verkrijgbaar in plaatselijke winkels of kwekerijen, dus het loont de moeite om wat onderzoek te doen voordat u iets koopt. Kijk online of vraag rond bij plaatselijke kwekerijen.

Denk na over grootte en esthetiek   

Denk tenslotte aan de grootte van de ruimte waar u mee werkt en aan de esthetische aantrekkingskracht van elk type plant. Kleinere ruimtes zien er beter uit met kleinere potplanten; evenzo kunnen grotere ruimtes grotere potten met weelderig groen gebladerte of bloeiende bloemen aan. Houd ook rekening met kleuren – bepaalde kleuren kunnen met elkaar botsen of elkaar aanvullen, afhankelijk van de uitstraling van uw werkruimte. 

Een kantoor inrichten met planten kan een geweldige manier zijn om leven te brengen in een anders saaie werkruimte en tegelijkertijd het stressniveau te verlagen en de productiviteit van de werknemers te verhogen. Het enige wat nodig is, is een beetje kennis over welke soorten onderhoudsarme planten het gemakkelijkst te vinden (en te verzorgen!) zijn en wat creatief denken als het gaat om grootte en esthetiek. Met deze tips in gedachten is er geen reden waarom het toevoegen van wat groen niet gemakkelijk zou zijn! Dus ga je gang – probeer het eens! Breng vandaag nog wat leven op uw werkplek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *