Planten
Je leest nu

5 Tips voor het planten en verzorgen van jonge bomen

0
Blog

5 Tips voor het planten en verzorgen van jonge bomen

De aanwezigheid van bomen in de natuur is erg belangrijk. Ze bieden een aantal positieve eigenschappen, namelijk: schaduw, zuiveren van de lucht, een bron van voedsel en onderdak voor verschillende dieren en geeft een mooi zicht aan de omgeving. Het planten en verzorgen van jonge bomen kan wel een uitdaging zijn. In dit artikel geven we vijf tips om ervoor te zorgen dat jouw jonge bomen gezond blijven en goed kunnen groeien.

Kies de juiste locatie

Het is essentieel dat je de juiste locatie kiest waar je de boom plant om de gezondheid en groei te bevorderen. Kies daarom voor een plek waar voldoende zonlicht komt en beschut is tegen harde wind. Zorg daarbij voor dat de bodem vochtig genoeg is, maar ook niet te nat of te droog. Blijf er wel rekening mee houden dat de boom natuurlijk flink kan groeien, dus plant het daarom niet te dicht bij gebouwen of andere bomen.

De juiste locatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de jonge boom optimaal kan groeien. De juiste hoeveelheid zonlicht en beschutting is essentieel voor een gezonde groei en ontwikkeling van de boom. Zorg ook voor een goede waterafvoer om te voorkomen dat de boom te veel water krijgt.

Graaf een grote kuil

Het is belangrijk dat de wortels van de boom genoeg ruimte hebben om te kunnen groeien. Daarom is het verstandig om een grote kuil te graven. De kuil moet minstens twee keer zo breed zijn als de kluit van de boom en diep genoeg dat het erin past. Zorg er daarbij voor dat de grond rondom de kuil goed losgemaakt wordt.

Een grote kuil zorgt er dus voor dat de wortels van de boom voldoende ruimte hebben om te groeien, maar ook zodat het genoeg voedingsstoffen op kan nemen. Doordat de grond rondom de kuil losgemaakt is, kunnen de wortel van de boom zich gemakkelijk hierdoor verspreiden.

Geef voldoende water

Jonge bomen hebben voldoende water nodig om goed te kunnen groeien. Geef daarom de boom regelmatig water, vooral tijdens warme en droge periodes. Daarvoor is het belangrijk dat de grond rondom de boom vochtig blijft, maar niet te nat wordt.

Jonge bomen vereisen meer water dan grote en volgroeide bomen. Het is belangrijk dat de jonge bomen niet uitdrogen, maar ook niet te veel water krijgt. Hierdoor kan er wortelrot ontstaan en kan de boom ook afsterven.

Weet je niet goed hoe je een jonge boom moet verzorgen, en laat je het liever aan een professional over? Boomverzorging Purmerend kan helpen om de boom goed te verzorgen wanneer het zich ontwikkelt, zodat je er zeker van bent dat de goed kan groeien.

Geef voldoende voeding

Naast water is voeding ook belangrijk voor de groei van bomen. Hiervoor kun je organische meststoffen gebruiken om de bodem te verbeteren en voedingsstoffen aan de boom te leveren. Breng de meststof aan rond de basis van de boom en bedek het met een laagje compost.

Het gebruik van organische meststoffen is beter voor de bodem dan chemische meststoffen. Door organische meststoffen te gebruiken blijft de bodem gezonder en vruchtbaarder, waardoor de boom beter kan groeien en ontwikkelen. Het is belangrijk om de meststof rondom de basis van de boom aan te brengen, omdat dit is waar de wortels zich bevinden.

Verwijder onkruid en snoei indien nodig

Onkruid en andere planten die in de buurt van de boom groeien, kunnen de ontwikkeling van de boom belemmeren. Verwijder onkruid regelmatig om te voorkomen dat ze de boom verstikken.

Daarnaast is het belangrijk om de boom te snoeien. Dit doe je om de gewenste vorm van de boom te behouden en om dode takken te verwijderen.

About Author

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *