Planten
Je leest nu

Een groentje op het gebied van planten

0
Blog

Een groentje op het gebied van planten

Vind jij het hartstikke leuk om planten in huis te hebben, maar krijg je het toch iedere keer weer voor elkaar om ze niet langer dan drie weken in leven te houden? Niet getreurd! Er zijn een hele hoop planten waarbij het beginners zelfs moet lukken om ze in leven te houden. Zo is er zelfs voor ieder groentje de mogelijkheid om een paar leuke planten in huis te hebben! Lees vooral verder.

Wat is een ‘makkelijke’ plant?

Je hoeft in principe niet heel veel kennis over planten te hebben voordat je weet of een plant makkelijk of moeilijk is. Vaak kun je dit ook aan het uiterlijk van de plant herkennen. Als je gaat voor een makkelijke plant, dan kun je het beste gaan voor een plant met stevige bladeren. Deze kunnen vaak wat meer hebben dan planten met hele fragiele bladeren. Planten met fragiele, dunne bladeren hebben vaak meer vocht nodig, omdat ze vocht veel sneller verdampen. Als je deze planten dus een keer vergeet water te geven, of op een verkeerde plek laat staan, dan kan de plant dat minder goed hebben dan wanneer je dit bij een stevige plant vergeet. Deze planten kunnen namelijk vochtreserves opbouwen! 

Onsterfelijke planten

Sommige planten zijn zo sterk van zichzelf, dat je ze makkelijk een hele maand kan vergeten om water te geven. Ideaal dus voor iemand die super vergeetachtig is, of gewoon heel veel van huis is. Voorbeelden hiervan zijn de Sansevieria en de Dracaena. Deze planten kunnen heel veel aan en overleven dus ook gemakkelijk. Zolang je ze niet teveel water geeft, komt het goed. De Dracaena kan bijvoorbeeld ook heel veel licht hebben, dus je hoeft je niet teveel zorgen te maken over waar je de planten neerzet. 

Met een cactus kunnen ook dingen misgaan!

Een cactus en andere vetplanten zijn inderdaad makkelijk in de verzorging, maar dat betekent niet dat het niet nog steeds mis kan gaan met deze plant. Cactussen kunnen namelijk zelfs helemaal in elkaar zakken als een pudding als ze te veel water krijgen! In principe hebben deze planten in de zomer maar een keer in de twee weken wat water nodig en in de winter maar een keer per maand. Een cactus is dus ook ideaal voor mensen die vaak van huis zijn! 

Wil je nog meer weten over planten of juist veel inspiratie opdoen voor jouw eigen urban jungle? Kijk dan zeker eens op plantenpraat.nl!