Planten
Je leest nu

Hoe kies jij de juiste boom voor jouw tuin?

0
Blog

Hoe kies jij de juiste boom voor jouw tuin?

De keus is reuze als het gaat om soorten bomen. Soms zie je letterlijk door de bomen het bos niet meer. In deze blog helpen we jou om een goede keuze te maken over welke boom in jouw tuin past. 

De juiste grootte kiezen 

Het is natuurlijk erg te belangrijk om te bepalen hoe groot je de boom wilt hebben. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van je tuin. Maar ook waar je de boom neerzet. Denk hierbij aan de afstand tot je huis en de buren. Als je een kleine tuin hebt, is het vaak verstandig om een klein boompje te kiezen. Met een grote tuin kan je kiezen voor grotere soorten bomen of zelfs meerdere. 

Wat is het doel van de boom? 

Bij het maken van een keuze omtrent een boom, is het belangrijk om te bedenken welk doel je de boom aanschaft. Wil je een boom plaatsen als een decoratieve boom? Dan kan je bijvoorbeeld gaan voor een boom die veel bloesem heeft en mooie bloemen. Of wil je een boom om schaduw te creëren? Kies dan een boom met een brede kroon, dit biedt veel beschutting. Daarnaast zijn en natuurlijk ook genoeg bomen die fruit voorzien. Kies dan voor een leuke appel- of perenboom!

Onderhoud 

Bomen hebben ook onderhoud nodig. Maar niet elke soort boom heeft veel verzorging nodig. Sommige bomen moeten bijvoorbeeld gesnoeid worden en daar kan behoorlijk wat tijd in gaan zitten. Maar er zijn ook bomen die niet tijd van je vragen. Daarnaast kan je ook altijd iemand inschakelen die helpt met jouw boomverzorging. Dan kan je alsnog mooie bomen kiezen die onderhoud nodig hebben.

About Author

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *