Planten
Je leest nu

De best groeiende groenten in Nederland

0
Blog

De best groeiende groenten in Nederland

Moeiteloos jouw moestuin laten bloeien

Welke gewassen groeien er nou zonder enige moeite in Nederland? Hebben niet super veel ruimte, aandacht en bestrijding nodig? Kortom, wat zijn de beste groenten om te verbouwen in eigen tuin? In dit artikel gaan we kijken naar de verschillende opties die je hebt als je een moestuintje aan wil leggen in Nederland.

Hoeveel tijd heb je?

Als eerst is het belangrijk goed in beeld te hebben hoeveel tijd je hebt om de planten te verzorgen. Het zou zonde zijn als je al je tijd in een groente stopt die maar zelden goed groeit. Er zijn namelijk gewassen die je elke dag moet verzorgen, niet alleen wateren maar ook knippen en speciale voeding geven. Daar zitten de meeste hobbyisten niet op te wachten. Zie jij dit juist als een uitdaging die je aan wil gaan, perfect!

Buiten of binnen?

Een tweede belangrijk punt is of je de gewassen buiten of binnen wil verbouwen. Laten we er even vanuit gaan dat je als beginnende groenteboer geen moestuin in je huis gaat halen. Daarom bedoelen we in dit geval met binnen, in een kas. Wanneer je de moestuin serieus gaat nemen is een kas een van de beste investeringen die je kan maken. Je kan de groente en fruit planten warm en beschut houden, beschermd tegen wind, ijs en sneeuw. En een kas hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Daarnaast scheelt het wat onderhoud want je hoeft minder rekening te houden met de plaatsing van je gewassen wat betreft zon en wind. Heb je nog geen kas? Geen probleem, in het volgende kopje gaan we het hebben over het best te verbouwen gewassen zonder kas.

Beste gewassen zonder kas

Misschien wel de allermakkelijkste groente om te verbouwen: radijs. Radijs kan bijna niet fout gaan. Je kan ze zaaien van maart tot en met augustus. En het mooiste is, je kan ze al oogsten na 6 tot 8 weken. Een volgende stap zou kunnen zijn courgettes. Ook een hele makkelijke groente, het heeft alleen wat voorbereiding nodig. Je moet namelijk rond mei de grond al wat mest geven zodat het lekker voedzaam wordt voor de courgette. Vervolgens kan je in juni planten.

Kweken met kas

Wel al een kas of je wilt er een aanschaffen? Wat je kan kweken zonder kas, kan natuurlijk ook met. Maar de kas geeft meer opties om te kweken, en zorgt dat er minder fout kan gaan. Als eerste aanbeveling een van onze favorieten: Tomaten. Je kan ze zeker verbouwen zonder kas maar in de kas is de foutmarge een stuk lager en krijg je lekkere sappige tomaten! Met wat meer ruimte is het super leuk om verschillende kleuren en maten tomaatjes te kweken. Kijk een bij de verschillende tomatenrassen van Hazera, Als tweede optie voor in de kas kiezen we voor paprika. Ook zo’n heerlijke groente die ook nog eens leuk is om te zien. Ze hebben veel zon nodig, daarom is een kas ook perfect. Bij paprika heb je ook super veel keuze in kleuren en maten. Maak er iets leuks van!

About Author

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *