Planten
Je leest nu

Eb en vloed bodem nadrukkelijk in opmars

0
Blog

Eb en vloed bodem nadrukkelijk in opmars

U ziet het steeds meer, een eb en vloed bodem voor paarden. Logisch, want deze bodem zorgt voor een stabiele en veilige rijbodem voor zowel paard als ruiter. U ziet de eb- en vloedsystemen in steeds meer binnen- en buitenbakken. Let wel; het aanleggen van een dergelijk systeem is onvervalst maatwerk. Wilt u ook zo’n bodem? Check dan het aanbod bij Tuin en Vijver Direct. Deze specialist biedt een royaal assortiment aan kwaliteitsproducten. Met de producten van deze specialist kunt u of zelf een rijbodem aanleggen. U kunt er ook voor kiezen de rijbodem door deze specialist aan te laten leggen.

De eerste stap? Het egaliseren van de grond en het aanbrengen van een waterdichte folielaag

De eerste stap naar een eb- en vloed bodem is het egaliseren van de grond en de grond voorzien van een waterdichte folielaag. Op deze ondergrond worden drainagebuizen geplaatst, buizen die bedekt worden met vocht doorlatend zand en een toplaag. Ook wordt een niveau regelput ingegraven, die wordt aangesloten op het waterleidingsysteem. Bij hevige regenval wordt water via de geplaatste drainagebuizen naar de put afgevoerd. Vervolgens zorgt een overstort voor het lozen van overtollig water, iets dat zou kunnen in een eventueel nabijgelegen sloot.

Van een verzadigde bodem zal geen sprake meer zijn

Een ding is zeker; op deze manier zal er van een verzadigde bodem geen sprake zijn en ook de kans op plassen in de rijbak worden sterk gereduceerd. Het systeem werkt overigens ook andersom. Is er sprake van aanhoudende droogte, dan kan via de drainagebuizen water in de richting van de bak worden gepompt. De rijbodem wordt op die manier van onderaf nat gehouden. Dat betekent steeds stevigheid en stabiliteit en bij aanhoudende droogte is bovendien nooit sprake van overlast van stof.

Veiliger voor zowel paard als ruiter

Het is niet verwonderlijk dat er steeds vaker gekozen wordt voor een eb- en vloed rijbodem. Met deze bodem hebt u steeds de perfecte stevigheid, hebt u geen plassen meer en veel minder stofoverlast bij aanhoudende droogte. Op die manier kunnen paard en ruiter het gehele jaar door actief zijn. De bodem vraagt evenmin veel onderhoud. Voorts kunt u het waterpeil instellen en is gebleken dat de bodem veiliger is voor zowel paard als ruiter.

Vraag vandaag nog een offerte aan!

Goed om te weten is dat voor het realiseren van een eb- en vloedbodem gebruik gemaakt wordt van LDPE folie. De noodzakelijke panelen kunnen prima op maat worden gemaakt door de specialisten van Tuin en Vijver Direct, die dit prima in eigen fabriek kunnen realiseren. Dat houdt in dat op de locatie zelf alleen nog maar een aantal lassen noodzakelijk zijn. Als u verstandig bent, vraagt u vandaag nog een offerte aan!

About Author

Part time schrijver / part time business consultant, ik schrijf over alles wat ik leuk vind daar het meeste zakelijk gerelateerd is. Veelal vanuit eigen ervaring maar ook vanuit wat ik on-line tegen kom en mij goede informatie lijkt om verder uit te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *