Planten
Je leest nu

Dit zijn de 3 beste trends bij een hovenier uit bijvoorbeeld Veenendaal

0
Blog

Dit zijn de 3 beste trends bij een hovenier uit bijvoorbeeld Veenendaal

Je hoort de bijen al langzaam wakker worden van hun winterslaap en de vogels beginnen ook steeds meer te fluiten. Dit kan maar een ding betekenen: De lente is weer in aantocht. Heerlijk van het zonnetje genieten in de tuin. Maar wat als je jouw tuin wilt reorganiseren voordat het officieel lente is. Gelukkig zijn er genoeg hoveniers in jouw omgeving die je kunnen helpen met het reorganiseren van je tuin. Maar wat is tegenwoordig een beetje hip? Dat lees je allemaal in deze blog. 

Stenen en water worden steeds populairder in tuinen

De laatste tijd zien we steeds meer een stijgende lijn als het gaat om het gebruik van stenen en water in tuinen. Hiermee bedoelen we dat er steeds meer muurtjes, stenen bakken, mini vijvers en watervalletjes worden geplaatst in tuin om het chique te laten lijken. Maar het wordt ook meer gebruikt als praktische redenen. Bijvoorbeeld dat de bepaalde wortels van planten niet verder groeien dan dat ze horen te gaan, of dat het water automatisch de planten water geeft zodat jij het niet meer hoeft te doen.

Een eigen moestuin is hip

Met het thema’s duurzaamheid en biologisch is deze trend niet een verrassing in deze lijst. Veel mensen leggen een kleine moestuin aan en kweken daar zelf groente. Deze trend is ontstaan bij voor vegetarische mensen die al eerder een moestuin hebben. Daarna werd dit overgeplaatst naar studenten in studentenhuizen om geld te besparen voor boodschappen. Daarbij zijn zij zich meer bewust van het milieu en willen daarom een stokje voor steken. Een moestuin is ook erg leuk om als hobby te onderhouden.

Jongere generaties willen een tuin vol planten

De jongere generaties zijn zich erg bewust van het klimaatprobleem. Bij steeds meer protesten staan studenten en middelbare scholieren met borden te demonstreren. Sommige van hen hebben we gevraagd wat hun droomtuin zou zijn. De meeste antwoorden kwamen op hetzelfde neer: een tuin vol met planten en een plek om te relaxen in de zon. Kortom, de volgende generaties zullen veel planten willen in plaats van stenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *