Planten
Je leest nu

Je vijver van algen bestrijden

0
Blog

Je vijver van algen bestrijden

Heb je last van algen in je vijver en wil je deze bestrijden? Zoek dan niet verder; je bent bij Vijver Handboek aan het juiste adres. Deze eenvoudige en toch overzichtelijke website biedt jou de handvatten om eindelijk eens van die nare algen in je vijver af te komen. Zij leggen stap voor stap uit welke handelingen je moet ondernemen om de algen in je vijver te kunnen bestrijden. Heel handig, is het niet?

De hoogste tijd om algen in je vijver te bestrijden: hiermee wordt erger voorkomen

Misschien heb je al een geruime tijd last van algen in je vijver, maar heb je geen idee hoe je deze moet bestrijden. Je vijver is enorm gevoelig voor het vormen van algen. Wanneer je je vijver niet goed schoonmaakt of onderhoudt, dan zie je dit meteen terug door een vieze groene kleur die door het water heen zichtbaar is. Geen fijn aangezicht en je hebt misschien al gemerkt dat de algen vorming van kwaad tot erger wordt. Een groot probleem, want als je er niets aan doet, dan kan dit ervoor zorgen dat de vissen die in de vijver zwemmen, ziek worden. Of zelfs erger: de vissen gaan dood. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het de hoogste tijd om de algen in je vijver te gaan bestrijden. Het is daarom aan te raden het biologische evenwicht in je grote of kleine vijver handmatig tot stand te brengen.

Gebruikmaken van een anti-alg middel om algen in je vijver te gaan bestrijden

Je kunt eenvoudig beginnen met het aanschaffen van een zogeheten anti-alg middel als je je algen in de vijver gaat bestrijden. Dit middel dien je geregeld in de vijver te gieten. Er bestaan veel verschillende soorten anti-alg middelen. Welk middel je moet gebruiken om de algen in je vijver optimaal te kunnen bestrijden, is afhankelijk van de situatie. Ook is het afhankelijk van het type alg die zich bevindt in je vijver en natuurlijk hoe groot de vijver is. Het is belangrijk om tijdens en na het verwijderen van de algen uit de vijver voldoende te beluchten. Zuurstof is een heel belangrijk component.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *