Planten
Je leest nu

Met een kweektafel aan de slag

0
Blog

Met een kweektafel aan de slag

Weet jij al wat de mogelijkheden zijn met een kweektafel? Deze tafels zie je steeds meer in tuinen of op een balkon. Ook binnenshuis zie je ze steeds vaker verschijnen. Je kunt daarom zelf ook aan de slag gaan met een van de modellen. Alleen moeten er dan wel een aantal keuzes gemaakt worden voordat je een aankoop kunt doen. De eerste keuze begint bij de verkooppunten. Vertisign is een van de verkooppunten waar je altijd kunt slagen. Maar wat moet je nog allemaal weten over deze tafels? Onderstaande informatie helpt jou aan alle kennis. 

De hoogte van een kweektafel 

Een kweektafel is een speciale moestuinbak, die voorzien is van poten. Deze poten zorgen ervoor dat de bak hoger van de grond staat. Er zijn veel verschillende hoogtes in te vinden, waardoor je hem altijd aan jouw lichaam aan kunt passen. Het grootste voordeel is dat er minder lichamelijke klachten ontstaan als je voor langere tijd gaat tuinieren. Je zult hierdoor minder hinder ondervinden en kunt alleen nog maar gemakken krijgen. De hoogte kun je daarom ook altijd gaan bekijken voordat je een daadwerkelijke keuze maakt. Je zorgt er dan voor dat alles naar wens gaat zijn. 

De afmetingen naast elkaar zetten 

Je hebt ook verschillende afmetingen bij een kweektafel. Hiervoor ga je eerst kijken hoeveel ruimte er beschikbaar is om de tafels te plaatsen. Ook moet je hiervoor naar het aantal gewassen kijken dat je wilt verbouwen. Hoe meer gewassen je hebt, hoe groter je de bak wilt hebben. Ook kun je hiervoor meerdere tafels aanschaffen. Zo houd je de gewassen altijd gescheiden en kun je ze van de goede verzorging voorzien. Als je de afmetingen allemaal naast elkaar zet, wordt het maken van een keuze een stuk eenvoudiger en heb je de juiste tafel in handen. 

Jouw budget speelt een belangrijke rol 

Je moet ook altijd jouw budget in de gaten houden bij de aanschaf van een kweektafel. Je kunt immers maar een maximaal bedrag uitgeven. Binnen jouw budget zijn er altijd een aantal prijsklassen te vinden. Houd er rekening mee dat de tafels dan ook altijd met andere specificaties komen. Het blijft daarom belangrijk om wel te bekijken wat je nodig hebt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je kunt dan ook nog een onderscheid maken op het gebied van de materiaalsoorten. Ook hierbij krijg je weer andere voordelen en gemakken. 

Jouw wensen bekijken 

Door de aanschaf van een kweektafel kun je veel gewassen zelf gaan kweken en de maaltijden zo vers mogelijk maken. Een vergelijking maken tussen de verschillende modellen en de bijbehorende specificaties geeft jou dan altijd een goede aankoop. Met vragen kun je te allen tijde terecht bij een professional. Je zult dan ook advies ontvangen op basis van jouw wensen. De adviezen kun je dan weer gebruiken tijdens jouw zoektocht en je maakt het jezelf eenvoudiger om de tafels helemaal op jezelf aan te passen. Zorg er daarom voor dat je altijd goed voorbereid bent. 

Kweek verse groenten op elk balkon of terras met Vertisign!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *