Planten
Je leest nu

Wel of geen hederaplant kopen?

0
Blog

Wel of geen hederaplant kopen?

Een schutting van hout oogt eigenlijk vrij saai. Vooral als je een groene tuin hebt, ziet de kale schutting er eigenlijk maar gek uit. Vind jij een groene schutting ook veel leuker? Dan wordt een hederaplant kopen aangeraden. Dit is een klimplant die ontzettend snel groeit. In de volksmond kennen we de hedera ook wel onder de naam “klimop”. Hedera planten worden veel gebruikt om mooie groene schuttingen van te maken. Doordat de plant voor een dichte begroeiing zorgt, heb je minstens net zoveel privacy als een houten schutting je kan bieden. Voorbijgangers kijken niet gemakkelijk je tuin in, maar de tuinafscheiding zal ook je uitzicht niet verpesten.

Het duurt niet lang voordat de plant de schutting bedekt

Kies je voor een hederaplant kopen, dan duurt het niet lang voordat de plant de hele schutting bedekt. Deze plant groeit namelijk ontzettend snel, je ziet hem bij wijze van spreken nog net niet groeien! Kies je voor een hederaplant kopen voor je schutting, dan is het prettig dat deze zo snel zal groeien. Wil je een kant-en-klare schutting aanschaffen? Dan is ook dat mogelijk. Houd er wel rekening mee dat een begroeide schutting meer kost dan wanneer de plant de schutting nog niet volledig bedekt.

Een hedera hibernica of een hedera helix kopen?

Het is goed om te weten dat er verschillende soorten hedera zijn. Wil je een hederaplant kopen, dan is het verstandig om je in de diverse soorten te verdiepen. De hedera helix is de soort die het meest voorkomt in Nederland. Deze klimop heeft vrij kleine bladeren met een groene kleur. Heb je liever een ander soort hedera? Dan kun je bijvoorbeeld voor de hedera hibernica kiezen. Deze plant heeft vrij grote groene bladeren. Een andere hederaplant, de algeriensis, heeft weer bladeren met witte vlekjes erop. De ene soort is weer meer winterhard dan de andere hedera. Wil je een hederaplant kopen, verdiep je dan dus goed in de mogelijkheden.

Breng gerust een bezoek aan de hedera kwekerij

Veel aanbieders geven je de mogelijkheid om de hedera kwekerij te bezoeken. Zo kun je een beter beeld krijgen van welke soorten er zijn. Een hederaplant kopen doe je bij voorkeur ook bij een aanbieder met een professionele kwekerij. De planten groeien daar namelijk in optimale condities, waardoor de kans op een gezonde plant veel groter is. In sommige gevallen krijg je ook garantie op de plant. Bij een kwekerij is men ook in staat om je deskundig advies te geven over de verzorging van de plant.

Een hederaplant kopen als tuinafscheiding

Kies je ervoor om een hedera te kopen om deze als tuinafscheiding te gebruiken? Een schutting met daarop een hedera is een prachtige tuinafscheiding! Het duurt alleen wel even voordat de plant de volledige schutting bedekt. Het is daarom verstandig om even na te gaan of je voor een kant-en-klare schutting kiest. Sommige mensen vinden het juist leuk om de plant te zien groeien. Beide keuzes hebben dus hun eigen voordelen. Het is maar net wat je zelf wilt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *